• Szkennelés, szerkesztés

  Térítésmentes

  A térbeli képalkotás alapvető eszközei háromdimenziós szkennerek. A szkennerek nem létesítenek fizikai kapcsolatot a vizsgált tárggyal, hanem lézer, vagy fehér fénnyel dolgozva, a fény visszaverődését felhasználva egy tetszőleges koordinátarendszerben elhelyezhető térbeli pontfelhőt hoznak létre. Mivel szkennelés során színinformációkat is gyűjtünk, így színek vagy textúrák is meghatározhatók. Az eljárás során létrehozott 3D modell sokféle alkalmazáshoz hasznos: Széles körben használja a szórakoztatóipar filmek és videojátékok gyártásához, beleértve a virtuális valóságot is. A technológia további gyakori alkalmazásai közé tartozik a kiterjesztett valóság, mozgásrögzítés.

  A cégünk által használt szkenner több mint 120 kamerával és 4 projektorral dolgozik, ezért a szkennelés folyamata rendkívül gyors, ezért alkalmas gyerekek, kisállatok 3D modellezésére is.

 • Szobor nyomtatás

  Mérettől függően az Ár: 45 000 Ft- tól  146 500 Ft/fő -ig

  A szkennelés és azt azt követő grafikai utómukát követően lehet a modelleket kinyomtatni. Az általunk használt nyomtató a világ első 10 millió színárnyalatban nyomtatni képes, UV fényre polimerizálódó plasztik 3D nyomtatója. A szobrok készítéséhez ultraviola sugarat használ, amely kikeményíti a rétegzett polimer gyantát a kívánt alakra. Ez egy nagyon pontos 3D modellezési technika, ugyanakkor nagyon drága. A rétegvastagság akár 20 mikron is lehet, emiatt a nyomtatás időigényes, de rendkívül pontos. A technológia biztosítja az apró részek nyomtatását sérülésének kockázata nélkül. Az elkészült modell erős, tartós anyagú lesz, semmilyen káros, mérgező vagy szennyező anyagot nem tartalmaz.

 • Talpazat

  Anyagtól és mérettől függően az Ár: 2500 Ft – tól 6000 Ft/db

  Alapesetben az egyedi szobor talpazat nélkül készül. A csoportok a csoport létszámától függő méretű talpazatra kerülnek. Természetesen lehetőség van a szobor anyagától eltérő talpazat választására (műanyag, fa vagy fém) illetve kérhető a talpazaton megjelenő szöveg is.

 • 3D korrekció

  Ár: 4000 Ft/ elem

  Egyedi szobrok esetén kérhető, hogy a 3d állomány a valóságtól kissé eltérő formát mutasson. Ennek a szerkesztésnek felára van. Szintén feláras az apró, vékony vagy átlátszó elemek szerkesztése (szemüveg, gitárhúr, kerékpárküllő)

  A szkenner által létrehozott pontfelhőben lehetnek kisebb hibák, pédául egy csoport belolvasása során lehetnek részek, amiket a kitakarnak a csoport tagjai és nem látja pontosan a kamera. A 3D korrekció során ezeket a hibákat, megfelelő szoftverek segítségével kijavítjuk.

  A javítás során olyan „hibákat” is tudunk javítani, amelyek nem a szkennelés során jöttek létre: Bőrhibák eltüntetése (foltok, sebhelyek), az alak kisebb megváltoztatása, bizonyos testrészek csökkentése vagy épp növelése.

  Természetesen ez nagy szaktudást és gyakorlatot igénylő, időigényes tevékenység ezért plusz díjat számolunk fel.

Kérdésed van? Keress bennünket telefonon a +36-30-385-6726 számon, vagy írj nekünk üzenetet 🙂

© Copyright - 3DMYselfie